Make-up stappenplan

 

Een mooie Minerale, gezonde huid!

 

STAP 1 – REINIGEN & HYDRATEREN

Een goede reiniging is erg belangrijk, want een gereinigde huid is beter toegankelijk voor verzorgende producten. Reinig de huid met een reinigingsmelk of reinigingsgel aangepast aan het huidtype. Gebruik lotion na de reinigingsmelk of -gel. Je neemt er de laatste resten van het reinigende product mee weg. Bovendien verfrist het de huid, sluit het de poriën en herstelt het de zuurgraad van de huid. Hydrateren met een gepaste serum, verzorgende dag- of nachtcrème en vergeet de lippen niet! Het zorgt ervoor dat de huid goed wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Reinigen en hydrateren van de huid is zeer belangrijk, zowel ’s morgens als ’s avonds.

 

STAP 2 – CONCEALER

Gebruik de make-up base als concealer of de BB cream in de kleur LIGHT. Gebruik de concealerborstel en dep deze op de oneffen zones zoals onder de ogen, op vlekjes,…

 

STAP 3 – BB CREAM

De Bellápierre BB cream is ideaal te gebruiken als foundation & concealer. Gebruik deze royaal onder de ogen als concealer (STAP 2 - CONCEALER) en minimaal op de huid en verdeel deze met een foundationborstel.

Gebruik eerst alle producten in vloeibare vorm en fixeer dit met een poeder (STAP 4 - LOOSE FOUNDATION).

STAP 4 – LOOSE FOUNDATION

Fixeren is belangrijk en dit kan met de minerale poeders van Bellápierre. Schud het poeder en tik op het doosje, terwijl je het doosje ondersteboven vasthoudt. Draai daarna de dop los en dan zie je in het deksel een kleine hoeveelheid mineralen liggen. Gebruik je kabuki om deze hoeveelheid op te nemen met behulp van draaibewegingen, zodat je kabukiborstel helemaal verzadigd is. Druk het poeder met draaibewegingen op je huid, beginnend aan de binnenkant van je gezicht, en werk naar buiten. Herhaal totdat je de gewenste dekking hebt.
TIP: Als je graag met een primer werkt, breng deze aan voor de BB cream.

STAP 5 – BRONZER

Wil je wat meer kleur? Ga dan voor de COMPACTE bronzer! (twee tinten donkerder dan je eigen tint) Breng hem aan in een omgekeerde drie. Haargrens op het voorhoofd, onder jukbeen, onder kaakbeen! Instant kleur op een natuurlijke manier! Doe dit met de blushborstel.

STAP 6 – BLUSH

Gebruik de blushborstel om de minerale blush (roze of peach tinten) nu aan te brengen. Gebruik slechts een kleine hoeveelheid; breng kleur aan op je gezicht waar je kleur wilt zoals op het jukbeen. Blush geeft je die frisse uitstraling, een gezonde blos!

 

STAP 7

Controleer je werk! Het ging zo snel dat je je misschien afvraagt of je het wel goed gedaan hebt? Wees gerust. Omdat je met een 100% natuurlijk product gewerkt hebt, past het zich super aan aan de huid.

We just love minerals! 

 

BIJKOMENDE STAPPEN VOOR EEN VOLLEDIGE MAKE-UP LOOK:

 

STAP 8 – OOGSCHADUW

Dit is geen must maar als je graag oogschaduw gebruikt, weet dan dat dit zeer natuurlijk en simpel kan. Zorg dat de oogleden goed vetvrij zijn. Gebruik eventueel eerst een make-up base opdat de oogschaduw beter blijft zitten en niet in je oogplooi kruipt. Afpoederen met een matte beige oogschaduw. Een lichte kleur oogschaduw mag je over het hele ooglid aanbrengen, want het heeft een verzachtende werking op de donkere kleuren oogschaduw. Een donkerdere kleur breng je aan op de buitenhoek en in de arcadeboog en blenden maar!

STAP 9  – EYELINER

Afwerken met een dunne eyeliner. Oogpotlood breng je altijd op de schone huid aan, omdat het vet van het potlood niet goed over poeder kan glijden. De overige soorten eyeliner kun je het beste aanbrengen nadat je de oogschaduw hebt aangebracht. Het voordeel van eerst oogschaduw is dat de eyeliner beter zal hechten omdat de huid is voorbewerkt met poeder.

 

STAP 10 – MASCARA

Mascara gebruik je om de wimpers te kleuren, langer te maken, voller te maken, te krullen, enz. De wimpers hebben twee laagjes mascara nodig om je ogen te versterken en te liften. Zo krijgt je gelaat een zeer vrouwelijke touch.

 

STAP 11 – WENKBRAUWEN

Je wenkbrauwen kan je lichtjes inkleuren met wenkbrauwpoeder of een gel. Zo kan je ze verlengen en voller maken en geeft dit een liftend effect!

STAP 12 – LIPPEN

Verzorg droge lippen eerst met een lipcrème. Geef de mond een strakke contour. Een lichte kleur maakt de lippen voller, een donkere kleur maakt de lippen kleiner. Het heeft de voorkeur om een lippenpotlood te gebruiken in dezelfde kleur als de lipstick. Trek een lijn in het midden bij de cupidoboog. Trek een horizontaal lijntje midden op de onderlip. Verbind de mondhoeken met de cupidoboog, werk van buiten naar binnen. Verbind het midden van de onderlip met de mondhoeken en werk daarbij vanuit de mondhoeken naar het midden toe. Teken tot in de mondhoeken, dat maakt de vorm van de mond nog voller. Vul nu de lippen egaal met lipstick, lipgloss of lipstain! Naar eigen voorkeur kan je kiezen voor zachte, neutrale, felle of donkere kleuren.